Глазирани пилешки бутчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. олио
- 500 г пилешки бутчета
- 2 стръка зелен лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 200 мл газирана вода
- 2 люти чушки
- 35 мл соев сос
Начин на приготвяне
-
В тиган със загрято олио се добавят пилешките бутчета и лукът. Поръсва се с пипера и се готви 5-8 минути, като периодично се разбърква.
-
В купа се изсипва газираната вода, добавят се лютите чушки и соевият сос.
-
Сместа се добавя към бутчетата и се готви още 15 минути, като отново се разбърква.
-
Температурата се намалява и се вари 5 до 10 минути, като се разбърква често, докато пилешките бутчета станат напълно "остъклени" и малко количество от глазурата остане в тигана.
-
Бутчетата се сервират горещи, поръсени с малко зелен лук.