Еленско филе
минути
порции
сложност
Съставки
- 80 г зеленчуци
- 100 г морковено пюре
- 100 г картофено пюре
- 50 г диви гъби
- 280 г еленско месо
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне
-
Еленското филе се "накисва" за 24 часа в качествена водка.
-
Изпича се на барбекю (без никакви подправки) и се нарязва на няколко стекчета.
-
Гъбеният сос се приготвя, като гъбите леко се запържват в тиган, задушават се с малко вода и се сгъстява с брашно.
-
Филето се поставя за 2-3 минути в предварително направения гъбен сос.
-
Месото се подрежда в подходяща чиния заедно с пюрето и се полива със соса.
-
Украсява се с чери домати и изпържена лимонена трева.