Боб с пушен врат на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 стр. джоджен пресен
- 1 щипка сол
- 1 бр. лук кромид стар
- 2 бр. кисели краставички
- 20 г маслини
- 1 стр. магданоз пресен
- 1 бр. домати консерва
- 100 г пушен врат
- 150 г фасул зрял
Начин на приготвяне
-
Боба се сварява до готовност.
-
В тиган се запържва нарязания на ситно пушен врат, добавя се лука и накрая консерва домати, наситнените кисели краставички и маслините. Окусява се със сол и черен пипер.
-
Боба се прехвърля в калени сандъчета, може и гювечета. Запръжката се разпределя равномерно върху боба.
-
Долива се малко вода и се пече на 180 С около 15-20 минути.
-
Предуи сервиране се поръсва с пресен джоджен и магданоз.