Бирен хляб
![](https://recepti.bg/static/uploads/defaults/default-round-123x123.png)
![Бирен хляб |escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4082.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180-190 С, в зависимост от мощността й.
-
Брашното се пресява. Сухите съставки се смесват с бирата и се разбъркват съвсем леко.
-
Сместа се прехвърля в предварително намазнена тавичка. Отгоре се изсипва разтопено масло или на места се слагат цели парченца.
-
Пече се 1 час, според спецификите на фурната.
-
Хляба се изважда от тавичката и се оставя да се охлади поне за 15 минути преди консумиране.