Агнешкото шкембе се попарва с вряща вода за няколко минути, след което веднага се остъргва с остър нож откъм вътрешната страна. Изчиства се и от външната страна, като зацапаните места се измиват или остъргват с нож, заедно с ципата.
Шкембето се измива повторно, поставя се в тенджера и се залива със студена вода. (Водата не трябва да е посолена и винаги трябва да е покрила шкембето).
За сваряването на шкембето са необходими от 30 до 60 минути.
Обелват се и се измиват лукът и морковът и се добавят към края на варенето, заедно със зърната черен пипер.След това се овкусява със сол.
Магданозът се измиваме и ссе връзва с конец, след което се "пуска" при зеленчуците.
След като се свари напълно, шкембето се изважда, нарязва се на парчета, а бульонът се прецежда и към него се добавя запърженият с олиото червен пипер. Отделя се 1 ч.ч. от бульона и се оставя настрани да се охлади.
В отделен съд се размива брашното с прясното мляко, добавят се разбитите яйца и се разбърква внимателно. Получената смес се прибавя към отделения бульон и счукания чесън и се слага на огъня да кипне, като се бърка непрекъснато. Излива се върху нарязаното шкембе.
Поднася се с пресован чесън, накиснат в оцет и лют червен пипер.