Начало > Основни ястия > Адана кебап

Адана кебап

Адана кебап|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 25 г масло
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 1 к.л. кимион
  • 1 к.л. сол
  • 3 ск. чесън стар
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 к.л. черен пипер млян
  • 1 щипка червен пипер лют
  • 400 г кайма

Начин на приготвяне

  1. Лукът и чесъна се стриват в хаванче. Пресипват се в купа. Добавят се сухите подправки: сол, черен пипер, лют червен пипер, кимион и наситнения магданоз.

  2. Смесват се с каймата. Маслото се нарязва на малки парченца и също се добавя към каймата.

  3. Смесва се отново каймата с маслото. Оставя се каймата настрани, покрита с фолио, за половин час да стегне и поеме от ароматите.

  4. От охладената кайма се оформят топчета. Нанизват се на дървени шишчета и се разнасят с пръсти по дължината на шишчето.

  5. Изпичат се на скара или на грил тиган равномерно от всички страни.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?