Супа борш
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 г червен пипер
- 5 г черен пипер
- 2 броя дафинов лист
- 50 г заквасена сметана
- 50 г доматена паста
- 2 домати
- 1 глава лук
- 100 г целина
- 3 моркови
- 3 картофа
- 500 г зеле
- 5 г сол
Начин на приготвяне
-
Лукa, зелето, морковите, целината се нарязват на жулиени и се запържват добре в дълбок съд.
-
Прибавят се червения пипер, доматената паста, дафиновия лист и се сипва топла вода.
-
След това картофите се нарязват на средно големи кубчета и се прибавят към останалите зеленчуци. Вари се до пълна готовност.
-
Доматите и копъра се нарязват на ситно и се поставят при сварените зеленчуци.
-
Овкусява се с черния пипер,червения пипер и солта.
-
Вече готовия борш се гарнира със заквасена сметана.