Начало > Основни ястия > Сладко-кисело свинско с бял ориз

Сладко-кисело свинско с бял ориз

Сладко-кисело свинско с бял ориз|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарязаното на парчета свинско се слага в купа, поръсва се с малко сол и захар, соев сос на вкус.

  2. Белтъка се разбърква, месото се намазва с него и се оставя в хладилника за 1 час.

  3. Загряват се 500 мл олио в дълбок съд за пържене. Месото се овалва в нишесте и се пържи за около 10 минути до покафеняване. Изважда се и се оставя на домакинска хартия да се отцеди излишната мазнина.

  4. Загрява се 1 лъжица олио в уок тиган на средна степен. Слагат се нарязаните на жулиени зеленчуци и се запържват. След това се поръсват на вкус със сол и захар, и се оставят настрани.

  5. В голям тиган се слагат водата, малко сол, останалата захар, оцета, кетчупа и соевия сос. Оставя се да заври, като ако стане прекалено гъсто се добавя малко вода.

  6. Със соса се заливат месото и зеленчуците. Сервират се на канапе от бял ориз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?