Шоколадови трюфели с кокосови стърготини
минути
порции
сложност
Съставки
- 220 г натурален шоколад
- 120 мл сметана
- 2 с.л. ром
- 2 с.л. масло
- 20 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне
-
Шоколада се начупва на малки парченца в средно голяма купа.
-
Сметаната и маслото се слагат в малък съд и се поставят на котлона да заврат.
-
Сместа се изсипва върху шоколада и се оставя да се разтопи.
-
Добавя се рома и се разбърква добре докато се получи гладка смес.
-
Сместа се оставя да се втвърди за около 4 часа или докато е достатъчно твърда да се овалват трюфелите.
-
С лъжица се загребва от сместа и с ръце се образува средно голямо топче и се овалва в кокосовите стърготини, и така докато свърши сместа.