Руло от кайма с гъби и картофи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Каймата се омесва хубаво със сол, черен пипер и кимион, като от време на време се добавя по малко вода, около 3-4 с.л. Към омесената кайма се добавят нарязаните на ситно гъби и изчистените от костилките маслини, като маслините се оставят цели.
-
Каймата се завива на стегнато руло във фолио и и се оставя в хладилника да преседи няколко часа.
-
Картофите се сваряват леко, без да се белят. След това се нарязват на едри парчета. Смесват се 2 с.л. олио с вегетата, картофите се овалват и се слагат да се пекат във фурната.
-
Рулото се изважда от фолиото и се пържи в 2 с.л. средно горещо олио. Обръща се често, за да се опържи месото отвътре.
-
Сервира се с опечените картофи.