Рибена супа с грах
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Картофите, целината, моркова и лука се измиват, почистват и нарязват, и леко се запържват. Граха се задушава за десетина минути.
-
В купа се разбъркват олиото, чесъна и лютата чушка. Размачкват се добре, за да се получи каша (отстранява се люспата на чушката). Прибавят се картофите, граха, целината, моркова и лука. Разбърква се леко.
-
Рибата се сварява в бульона и се изчиства от кожата й. Нарязва се на парчета, овалват се в брашното, предварително разбъркано с кърито. След това се изсипва зеленчуковата смес, добавя се доматената паста и се разбърква леко.
-
Поставя се във фурната за няколко минути.
-
Сервира се топла, по желание гарнирана със стръкче босилек.