Начало > Супи > Рибена супа с грах

Рибена супа с грах

Рибена супа с грах
55
x4
2
55
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите, целината, моркова и лука се измиват, почистват и нарязват, и леко се запържват. Граха се задушава за десетина минути. 

  2. В купа се разбъркват олиото, чесъна и лютата чушка. Размачкват се добре, за да се получи каша (отстранява се люспата на чушката). Прибавят се картофите, граха, целината, моркова и лука. Разбърква се леко. 

  3. Рибата се сварява в бульона и се изчиства от кожата й. Нарязва се на парчета, овалват се в брашното, предварително разбъркано с кърито. След това се изсипва зеленчуковата смес, добавя се доматената паста и се разбърква леко.

  4. Поставя се във фурната за няколко минути. 

  5. Сервира се топла, по желание гарнирана със стръкче босилек.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък