Пиле с доматен сос и подправки
минути
порции
сложност
Съставки
- 340 г пилешки гърди
- 3 с.л. краве масло
- 1 с.л. джинджифил
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 ск. чесън стар
- 2 ч.л. кориандър семена
- 1 ч.л. чили
- 1 ч.л. куркума
- 1 щипка сол морска
- 2 бр. домати
- 1 с.л. доматена паста
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 3 с.л. краве кисело мляко
- 1 вр. кантарион
Начин на приготвяне
-
В голям тиган за пържене се стопява маслото, добавя се лука и се сотира до златисто, отнема около 5-6 минути.
-
Добавят се чесъна, джинджифила, кориандъра, чилито, куркума и 1 ч.л. сол, и се оставя на котлона за още 1 минута.
-
Добавят се доматите и доматената паста. Готви се за 3-4 минути, като се бърка периодично. Котлона се изключва и се пюрира с миксер.
-
Млякото и пилето се слагат на ниска степен на котлона. Готвят се под капак за 14-16 минути. Разбъркват се периодично.
-
Когато пилето е почти готово, капака се маха и се оставя така за 2 минути. Слагат се гарам масалата и киселото мляко, и се разбърква добре. Не трябва да завира.
-
Поръсва се със сол и пипер на вкус, сервира се с пресен кантарион.