Начало > Основни ястия > Печено пиле с пипер и цитруси

Печено пиле с пипер и цитруси

Печено пиле с пипер и цитруси|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива, подсушава и натрива отвътре и отвън със сока от половин лимон и половин портокал, малко сол и черен пипер. Намазва се с маслото.

  2. Другите половинки от лимона и портокала се нарязват на кубчета и се слагат в кухината на пилето.

  3. Пилето се поставя в тава и се пече на 220ºС за 10 минути. След това се пече  още 45-50 минути на 180ºС.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?