Пандишпанов кекс с шоколадова глазура
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. олио
- 1 шушулка ванилия
- 1 бакпулвер
- 1 ч.ч. захар
- 200 г нишесте
- 5 яйца
-
за глазурата:
- 100 г мелчен шоколад
- 40 г бял шоколад
- 10 г фъстъци
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват на пяна. След това се добавя захарта и се разбива много добре.
-
Прибавя се нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая се добавя олиото и се разбурква хубаво.
-
Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.
-
След като кексът се изпече се оставя да изстине, след което се полива с разтопения на водна баня млечен шоколад. След това се правят ивички с разтопения на водна баня бял шоколад.
-
Накрая се поръсва с фъстъците и се оставя да стегне преди да се сервира.