Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура
минути
порции
сложност
Съставки
-
за крема:
- 200 г захар
- 500 г ягоди
- 500 г маскарпоне
-
За палачинките:
- 400 г брашно
- 5 яйца
- 50 г масло
- 800 мл прясно мляко
-
За шоколадовата глазура:
- 150 г пудра захар
- 400 мл прясно мляко
- 500 г бял шоколад
- 50 г масло
Начин на приготвяне
-
За палачинките яйцата, брашното и прясното мляко се разбъркват до получаването на гъста хомогенна смес.
-
Маслото се разтапя и се прибавя към вече готовата смес за палачинки.
-
Запичат се на тиган.
-
За крема ягодите се пасират със захарта и се прибавят към маскарпонето.
-
Разбърква се добре до получаването на кремообразна гладка смес.
-
За шоколадовата глазура прясното мляко се затопля и се прибавят шоколада натрошен на парчета, пудрата захар и маслото.
-
Бърка се до пълното разтопяване на шоколада и леко сгъстяване на глазурата.
-
След това се оставя да се охлади и сгъсти леко.
-
Вече готовите палачинки се редят една върху друга, като между всеки ред се намазва с ягодовия крем.
-
Накрая се залива с шоколадовата глазура и се оставя да стегне.
-
По желание, може да се гарнира с цели плодове.