Начало > Десерти > Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура

Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура

Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура
50
x8
2
50
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За палачинките яйцата, брашното и прясното мляко се разбъркват до получаването на гъста хомогенна смес. 

  2. Маслото се разтапя и се прибавя към вече готовата смес за палачинки. 

  3. Запичат се на тиган. 

  4. За крема ягодите се пасират със захарта и се прибавят към маскарпонето. 

  5. Разбърква се добре до получаването на кремообразна гладка смес. 

  6. За шоколадовата глазура прясното мляко се затопля и се прибавят шоколада натрошен на парчета, пудрата захар и маслото. 

  7. Бърка се до пълното разтопяване на шоколада и леко сгъстяване на глазурата. 

  8. След това се оставя да се охлади и сгъсти леко. 

  9. Вече готовите палачинки се редят една върху друга, като между всеки ред се намазва с ягодовия крем. 

  10. Накрая се залива с шоколадовата глазура и се оставя да стегне. 

  11. По желание, може да се гарнира с цели плодове. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?