Напукани шоколадови бисквитки с пудра захар
минути
порции
сложност
Съставки
- 120 г шоколад
- 3 с.л. какао
- 50 г бадемово брашно
- 100 г брашно
- 150 г пудра захар
- 1 яйце
- 80 г масло
- ч.л. бакпулвер
- 2 г сол
- 5 мл ликьор
Начин на приготвяне
-
На водна баня се разтапят шоколада и маслото, прибавя се ликьора.
-
Шоколадовата смес се оставя да се охлади.
-
Пресяват се и се смесват брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта.
-
Яйцето и захарта се разбиват.
-
Към яйчената смес се добавя охладената шоколадова смес и се разбърква до хомогенизиране.
-
Прибавя се брашнената смес и се разбърква.
-
Полученото тесто се покрива със свежо фолио и се оставя за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. С тестото се работи лесно, ако е добре охладено.
-
Правят се малки топчета, които се овалват в пудрата захар.
-
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
-
Пекат се в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.