Начало > Десерти > Напукани шоколадови бисквитки с пудра захар

Напукани шоколадови бисквитки с пудра захар

Напукани шоколадови бисквитки с пудра захар|escape
50
x12
2
50
минути
x12
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. На водна баня се разтапят шоколада и маслото, прибавя се ликьора. 

  2. Шоколадовата смес се оставя да се охлади. 

  3. Пресяват се и се смесват брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта. 

  4. Яйцето и захарта се разбиват.

  5. Към яйчената смес се добавя охладената шоколадова смес и се разбърква до хомогенизиране. 

  6. Прибавя се брашнената смес и се разбърква. 

  7. Полученото тесто се покрива със свежо фолио и се оставя за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. С тестото се работи лесно, ако е добре охладено. 

  8. Правят се малки топчета, които се овалват в пудрата захар. 

  9. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. 

  10. Пекат се в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?