Начало > Основни ястия > Миди с лук

Миди с лук

Миди с лук |escape
40
x4
2
40
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Мидите се измиват и почистват от водорасли.

  2. В подходяща тенджера се загрява зехтинът. След като се нагрее, се добавят нарязаните лук и домат.

  3. Запържва се леко и се добавя бялото вино.

  4. Добавя се лютият пипер, морската сол и портокалът.

  5. Добавят се мидите и се разбърква.

  6. Похлупва се с капак за около 20 минути, докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата.

  7. Мидите се смесват със соса, слагат се в чиния и се заливат с получения бульон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?