Лазаня с тиква и спанак
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 с.л. зехтин
- 1,5 кг тиква
- 500 г спанак
- 4 бр. кори за лазаня
- 2 ч.ч. сирене "рикота"
- 3 с.л. пармезан
- 1 ч.л. индийско орехче
- 300 г сос "бешамел"
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
Зехтинът се загрява в незалепващ тиган и в него се запържват парчетата тиква от двете страни, докато станат меки.
-
Добавя се сол и черен пипер на вкус.
-
Спанакът се бланшира във вряща вода за около 30 секунди.
-
В малка тенджера се смесва рикотата, пармезанът, спанакът и индийското орехче. Разбърква е и се оставя на слаб огън за около 2-3 минути.
-
Приготвят се корите според указанията на опаковката. След това се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.
-
В голяма тава се реди лазанята, като се започва от тиквата и след това се нанася спаначената смес. Завършва се с кора и със соса.
-
Пече се в предварително загрята на 180 ºС фурна за 35-40 минути.