Начало > Основни ястия > Лазаня с тиква и спанак

Лазаня с тиква и спанак

Лазаня с тиква и спанак|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Зехтинът се загрява в незалепващ тиган и в него се запържват парчетата тиква от двете страни, докато станат меки.

  2. Добавя се сол и черен пипер на вкус.

  3. Спанакът се бланшира във вряща вода за около 30 секунди.

  4. В малка тенджера се смесва рикотата, пармезанът, спанакът и индийското орехче. Разбърква е и се оставя на слаб огън за около 2-3 минути.

  5. Приготвят се корите според указанията на опаковката. След това се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.

  6. В голяма тава се реди лазанята, като се започва от тиквата и след това се нанася спаначената смес. Завършва се с кора и със соса.

  7. Пече се в предварително загрята на 180 ºС фурна за 35-40 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?