Карамелизиран лук с бри
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. багета
- 200 г сирене бри
- 2-3 клонки прясна мащерка
-
за карамелизирания лук:
- 500 г лук
- 2 с.л. зехтин
- 30 г масло
- 3-4 клонки прясна мащерка
- 1 с.л. кафява захар
- 1 1/2 ч.л. сол
- 70 мл вино бяло
Начин на приготвяне
-
Вкусният КРОМИД ЛУК за тази рецепта е закупен от BILLA. В периода 13.07-19.07.2017 в BILLA има промоционална кампания на кромид лук от градината в село Милево (Пловдивско).
-
Почистете лука и нарежете надлъжно на филийки с дебелина 3-4 мм
-
В голям тиган загрейте зехтина и маслото, сложете лука и посолете. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 15 минути на средно силен огън, като разбъркате 2-3 пъти.
-
Махнете капака, добавете захарта, виното и мащерката. Увеличете котлона, за да се изпари алкохола и гответе 5-6 минути.
-
След като виното се изпари, намалете котлона, и гответе 20 минути, като бъркате често, за да не започне лука да се пържи.
-
Нарежете багетата на филийки и печете 8-10 минути в предваритено загрята до 190 градуса фурна.
-
Сложете нарязаното на филийки сирене бри върху хляба и печете още 3-4 минути.
-
Поднесете като върху всяка филийка сложите от карамелизираният лук и поръсите с листенца мащерка.
Стоян Георгиев