Домашни италиански брускети
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/4.png)
![Домашни италиански брускети|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5250.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Нарежете франзелата на четири, като разрезите са леко по диагонал.
-
В купа смесете нарязаните на ситно сушените домати, доматите нарязани на малки кубчета и босилека.
-
В тенджерка загрейте зехтин и запържете нарязания на ситно лук и чесън. Когато си пуснат аромата ги изсипете в купата при останалите съставки.
-
Добавете балсамовия оцет, сол и пипер на вкус и оставете да престои 10 минути.
-
През това време сложете върху хартия за печене франзелите и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 ºС.
-
Когато леко се препекат, ги извадете и ги оставете да изстинат. След това с помощта на лъжица разпределете от сместа.
Снимката е илюстративна и не представя готовата рецепта.