Начало > Предястия > Домашни италиански брускети

Домашни италиански брускети

Домашни италиански брускети
20
x4
1
20
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. франзела
  • 2 бр. домати сушени
  • 3 бр. домати
  • 2 стръка босилек
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 4 скилидки чесън стар
  • 1 с.л. оцет балсамов
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Нарежете франзелата на четири, като разрезите са леко по диагонал.

  2. В купа смесете нарязаните на ситно сушените домати, доматите нарязани на малки кубчета и босилека.

  3. В тенджерка загрейте зехтин и запържете нарязания на ситно лук и чесън. Когато си пуснат аромата ги изсипете в купата при останалите съставки.

  4. Добавете балсамовия оцет, сол и пипер на вкус и оставете да престои 10 минути.

  5. През това време сложете върху хартия за печене франзелите и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 ºС.

  6. Когато леко се препекат, ги извадете и ги оставете да изстинат. След това с помощта на лъжица разпределете от сместа.

    Снимката е илюстративна и не представя готовата рецепта.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?