Чийзкейк с тиква
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 1/2 ч.ч. бисквити маслени
- 1/3 ч.ч. масло
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 3 пакетчета сирене крема
- 2 бр. яйца
- 420 г тиква
- 140 мл краве прясно мляко
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 пакетче канела на прах
- 1 щипка индийско орехче
- 450 г сметана квасена
- 1 к.л. есенция ванилия
Начин на приготвяне
-
За блата: Бисквитите, предварително натрошени, се разбъркват с маслото и 1/4 чаша захар.
-
Крема сиренето се разбива с 1 чаша захар и кафявата захар. Добавят се яйцата и пюрираната, предварително сварена тиква и млякото.
-
Добавят се царевичното нишесте, канелата и индийското орехче и се разбива добре.
-
Блатът се слага в тавичка с махащо се дъно, като сместа се разпределя равномерно по дъното. Отгоре се изсипва пълнежът и се пече до готовност.
-
За топинга: разбъркват се сметаната, останалата захар и ванилията.
-
Топингът се разнася върху вече охладения чийзкейк.