Начало > Десерти > Чийзкейк с тиква

Чийзкейк с тиква

Чийзкейк с тиква
90
x16
2
90
минути
x16
порции
2
сложност

Съставки

  • 1 1/2 ч.ч. бисквити маслени
  • 1/3 ч.ч. масло
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 3 пакетчета сирене крема
  • 2 бр. яйца
  • 420 г тиква
  • 140 мл краве прясно мляко
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 пакетче канела на прах
  • 1 щипка индийско орехче
  • 450 г сметана квасена
  • 1 к.л. есенция ванилия

Начин на приготвяне

  1. За блата: Бисквитите, предварително натрошени, се разбъркват с маслото и 1/4 чаша захар.

  2. Крема сиренето се разбива с 1 чаша захар и кафявата захар. Добавят се яйцата и пюрираната, предварително сварена тиква и млякото.

  3. Добавят се царевичното нишесте, канелата и индийското орехче и се разбива добре.

  4. Блатът се слага в тавичка с махащо се дъно, като сместа се разпределя равномерно по дъното. Отгоре се изсипва пълнежът и се пече до готовност.

  5. За топинга: разбъркват се сметаната, останалата захар и ванилията.

  6. Топингът се разнася върху вече охладения чийзкейк.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?