Начало > Основни ястия > Aгнешко бутче с хвойна и розмарин

Aгнешко бутче с хвойна и розмарин

Aгнешко бутче с хвойна и розмарин|escape
160
x6
2
160
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 190 ºС. Смесват се смачканите скилидки чесън, накълцаните листа розмарин, черният пипер и хвойната с достатъчно зехтин до получаване на паста.

  2. Студеното агнешко месо (току-що извадено от хладилник) се натрива със сместа и се оставя за около час, докато се загрее до стайна температура.

  3. Бутчето се слага в тавичка и се изпича за 1 час и 45 минути.

  4. Изваждасе и се оставя да почине върху дъска около 30 минути, увито във фолио.

  5. Така приготвеното месо ще остане леко розово в средата. За да е по-добре изпечено, се оставя във фурната 2 часа.

  6. Излишната мазнина се изсипва от тавата и се слагаме на котлона. Добавя се виното и се оставя да кипне.

  7. Сосът се прехвърля в сосиера и се посолява на вкус. Нарязва е агнешкото на филии и се добавя изтеклия върху дъската сок в сосиерата.

  8. Месото се поднася.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?