Начало > Основни ястия > Зелен фасул с пармезан и бекон

Зелен фасул с пармезан и бекон

Зелен фасул с пармезан и бекон|escape
15
x4
1
15
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г фасул зелен
  • 150 г гъби печурки
  • 200 г домати
  • 50 г бекон
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 к.л. чубрица
  • 1/2 ч.л. риган
  • 150 мл бульон телешки
  • 40 г пармезан
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Рецептата е за тенджера под налягане.

  2. Фасула се почиства, измива се и се нарязва. Гъбите се почистват и нарязват. Доматите и лука се обелват и нарязват на ситно. Бекона се нарязва на парчета. 

  3. Всичко се слага в отхлупената тенджера под налягане и се запържва.

  4. Добавят се фасула, гъбите и доматите. Подправя се със сол и пипер на вкус, ригана и чубрицата.

  5. Сипва се бульона, тенджерата се затваря и се вари 4 минути.

  6. Преди да се сервира, се доовкусява, ако е необходимо, и се наръсва с настъргания пармезан.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?