Запечена паста с наденица
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Наденицата се нарязва на парчета. Използва се от овкусената с подправки, за суджук.
-
В солена вода се сварява паста с вид по желание.
-
В зехтин се изпържва наденицата. Изважда се в отделна чиния. Ако наденицата е пуснала много мазнина, една част от нея се отстранява и в същия тиган се изпържват нарязаните лук и чесън. Прибавят се доматеното пюре и кетчупа и се оставя няколко минути да се готви. Посолява се на вкус.
-
Наденицата и сварената паста се връщат и се разбърква за да се смесят добре.
-
Изсипва се в съд за печене, залива се със смес от яйца и прясно мляко. Настъргва се кашкавал и се запича за около 15 минути.