Задушено телешко със зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 с.л. червен пипер
- 1 бр. домати
- 1 гл. лук кромид стар
- 3 бр. моркови
- 500 г тиквички
- 500 г пресни картофи
- 500 г телешко месо
Начин на приготвяне
-
Телешкото месе се измива и нарязва на порции. Сварява се в тенджера под налягане, като водата е малко повече от предвидените порции.
-
Лука се нарязва и се задушава в мазнина, добавят се нарязан домат (или доматено пюре) и червения пипер. Добавят се нарязаните картофи, тиквички и моркови.
-
Залива се с бульона, в който е варено месото. Оставя се да се вари до омекване на зеленчуците.
-
Посолява се на вкус и се поръсва с нарязан магданоз. Прибавя се и месото и се оставя да покъкри още няколко минути.
-
Ако яхнията е много течна се сгъстява с една лъжица брашно.
-
Ястието се сервира топло с подходяща салата.