Задушено пуешко с къри
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. нишесте
- 5 стр. магданоз пресен
- 1 с.л. къри
- 4 с.л. олио
- 4 бр. червени чушки
- 600 г пуешко месо
- 500 мл бульон пилешки
- 1 ск. чесън стар
- 500 г лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Олиото се загрява и се слагат чесъна и нарязания лук на филийки. Задушават се докато омекне лука. Добавят се нарязаното на хапки месо, готовата подправка къри, нарязаните на ленти червени чушки.
-
Разбърква се и се изсипват 500 мл пилешки бульон. Ястието се оставя да къкри на тих огън докато се свари месото.
-
Соса се сгъстява с разтвореното в студена вода нишесте. Ако е необходимо се добавя сол.
-
Сервира се поръсено с прясно нарязан магданоз.