Задушено говеждо месо с червено вино и зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява до 160 градуса.
-
Бекона се изпича и в същия тиган се запържва пържолата, като се добавя олио или масло, ако се прецени, че е необходимо.
-
След това на слаб огън се запържва лук до златисто. Добавят се морковите и картофите, готвят се за около 2 минути.
-
Брашното се разбърква с малко количество от виното, след което се добавят в тигана с останалото вино и соевия сос.
-
Разбърква се до кипване и докато не се сгъсти.
-
Добавят се гъбите и билките, всичко се покрива плътно и се оставя да се готви във фурната за два часа или докато месото омекне.
-
След като е готово ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се сервира.