Начало > Основни ястия > Яхния от праз, картофи и наденица

Яхния от праз, картофи и наденица

Яхния от праз, картофи и наденица|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 75 г бекон
  • 4 бр. сурова наденица
  • 1 кг праз лук
  • 750 г картофи
  • 2 бр. моркови
  • 1 гл. целина
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 с.л. олио
  • 1 л бульон пилешки
  • 2 с.л. магданоз пресен
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Праза се измива и почиства, стръковете се срязват по дължина, а после - на парчета дебели 1 см.

  2. Морковите се почистват и се нарязват на кръгчета. Целината, картофите и лука се почистват, измиват и нарязват. Бекона се нарязва на кубчета.

  3. Олиото се сгорещява, бекона се запържва, добавят се зеленчуците, освен праза, и се бъркат от време на време.

  4. Добавят се бульона и надениците. Като заври, се овкусява със сол и пипер.

  5. Като заври отново, се вари за 15-20 минути на тих огън.

  6. Доовкусява се и преди сервиране се поръсва с магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?