Маята се размива в 50 мл хладка вода със захар и се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват (без един жълтък - той е за намазване). Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се изсипват яйцата, шупналата мая, останалата вода, солта, оцетът и олиото, и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за 40 минути.
Премесва се и се разделя на пет части. Всяко от 4-те топчета се разточва на кора и се намазва с олио. Нарждат се една върху друга.
Нарязват се на 8 триъгълника, като се минава през средата, но без да се стига до края, а на около 2 см от ръба.
Всяко парче се обръща навън и се подвива надолу. Последното топче тесто се разделя на 3 фитила. Навива се на охлюв и се поставя в средата.
След 15 минути се намазва с разбит жълтък и се поръсва със семена.
Пече се за 35 минути в предварително загрята фурна.