Начало > Основни ястия > Винен кебап върху качамак

Винен кебап върху качамак

Винен кебап върху качамак|escape
50
x3
1
50
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Първо се приготвя кебапа и докато той се готви, се приготвя и качамака.

  2. В мазнина се запържва нарязаното на малки парчета месо. Изважда се и в същата мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавят се и гъбите.

  3. Налива се виното и когато кипне се прибавят доматеното пюре и 3 чаши вода. Връща се месото. За по-бързо може предварително да се свари месото с подправките и вместо вода се използва бульона, в който се е варило месото.

  4. Добавят се дафинов лист, зърната черен пипер, сол и се оставя да се готви, докато се изпари голяма част от течността и остане на мазнина.

  5. Качамака се приготвя, като се кипнат 2 чаши вода и прясното мляко, добавя се маслото (може и зехтин), посолява се и започва постепенно да се добавя царевичното брашно. Използва се брашно, а не царевичен грис.

  6. Бърка се непрекъснато. Ако още в началото се получат много бучки, качамака се пресипва в друг съд, разбива се с тел, докато се получи гладка смес и се връща на котлона. Бърка се докато качамакът започне да се отделя от стената на съда, в който се приготвя.

  7. Готовия качамак се разсипва в чинии, като се оставя дупка в средата където се слага готовия винен кебап.

  8. Ястието се сервира топло.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?