Първо се приготвя кебапа и докато той се готви, се приготвя и качамака.
В мазнина се запържва нарязаното на малки парчета месо. Изважда се и в същата мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавят се и гъбите.
Налива се виното и когато кипне се прибавят доматеното пюре и 3 чаши вода. Връща се месото. За по-бързо може предварително да се свари месото с подправките и вместо вода се използва бульона, в който се е варило месото.
Добавят се дафинов лист, зърната черен пипер, сол и се оставя да се готви, докато се изпари голяма част от течността и остане на мазнина.
Качамака се приготвя, като се кипнат 2 чаши вода и прясното мляко, добавя се маслото (може и зехтин), посолява се и започва постепенно да се добавя царевичното брашно. Използва се брашно, а не царевичен грис.
Бърка се непрекъснато. Ако още в началото се получат много бучки, качамака се пресипва в друг съд, разбива се с тел, докато се получи гладка смес и се връща на котлона. Бърка се докато качамакът започне да се отделя от стената на съда, в който се приготвя.
Готовия качамак се разсипва в чинии, като се оставя дупка в средата където се слага готовия винен кебап.