Туршия от бейби моркови
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/3.png)
![Туршия от бейби моркови|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5147.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Бейби морковчетата се измиват. Ако се използват обикновени моркови, се разрязват на три.
-
На дъното на литров буркан се слагат 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар.
-
Морковите се слагат в бурканите. На котлона се загрява саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налива се от нея във всеки буркан.
-
Бурканите се затварят добре със здрави капачки и се преваряват за 10-15 минути.
-
Държат се 1 седмица на тъмно и топло, като от време на време се обръщат с капачките надолу.