Царевичен тарт с пасирана пушена сьомга
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Царевичен тарт с пасирана пушена сьомга|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4332.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 100 г пушена сьомга
- 1 щипка сол хималайска
- 100 г брашно царевично
- 100 г пармезан
- 100 г рукола
Начин на приготвяне
-
От царевичното брашно, солта и малко хладка вода се омесва меко тесто. Разделя се на 2 части.
-
Питките се разточват на тънък пласт. Поставят се в леко намазнена форма за тарт.
-
В предварително загрята фурна, ароматната питка се опича на 200 С до зачервяване.
-
Пушената сьомга се пасира.
-
Топлата питка се намазва със сьомгата, поръсва се с пармезан и се украсява с рукола.