Тиквено руло с млечен крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. пюре от тиква
- 0.75 г брашно тип 500
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. канела на прах
- 1/2 ч.л. карамфил на прах
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 240 г извара обезсолена
- 2 с.л. масло
- 450 г пудра захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 ч.ч. орехови ядки смлени
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 200 градуса. Намаслява се правоъгълна тава за печене, постила се с хартия за печене, която също се намаслява.
-
Яйцата, захарта и сварената тиква се разбиват, докато сместа стане кремообразна.
-
Брашното, содата, канелата, карамфила и индийското орехче се пресяват. Лека по лека се добавят към яйчената смес. Разбърква се добре и се изсипва в подготвената тава.
-
Пече се в загрятата фурна за 10 минути. След това блата веднага се изважда и се прехвърля върху кърпа, поръсена с пудра захар. Навива се на руло и се оставя така 10 минути.
-
Изварата, маслото, ванилията и пудрата захар се разбиват. Прибавят се и ореховите ядки, след като сместа е станала гладка.
-
Блата се развива, намазва се с крема и се навива отново, този път без кърпата.
-
Рулото се оставя в хладилник да се охлади и се сервира поръсено с пудра захар.