Начало > Десерти > Тиквено руло с млечен крем

Тиквено руло с млечен крем

Тиквено руло с млечен крем|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 200 градуса. Намаслява се правоъгълна тава за печене, постила се с хартия за печене, която също се намаслява.

  2. Яйцата, захарта и сварената тиква се разбиват, докато сместа стане кремообразна.

  3. Брашното, содата, канелата, карамфила и индийското орехче се пресяват. Лека по лека се добавят към яйчената смес. Разбърква се добре и се изсипва в подготвената тава.

  4. Пече се в загрятата фурна за 10 минути. След това блата веднага се изважда и се прехвърля върху кърпа, поръсена с пудра захар. Навива се на руло и се оставя така 10 минути.

  5. Изварата, маслото, ванилията и пудрата захар се разбиват. Прибавят се и ореховите ядки, след като сместа е станала гладка.

  6. Блата се развива, намазва се с крема и се навива отново, този път без кърпата.

  7. Рулото се оставя в хладилник да се охлади и се сервира поръсено с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?