Тиквени сладки с шамфъстък



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Брашното се пресява със содата, солта, с бакпулвера, канелата, и карамфила.
-
В голяма купа се смесват маслото и захарта. Разбива се с миксер до получаване на гладък крем.
-
Постепенно се добавят яйцето, ванилията и пюрето от тиква (сварена или изпечена тиква със захар, размачкана с вилица).
-
Добавя се сухата смес с брашното при непрекъснато бъркане.
-
С помощта на супена лъжица се оформят топчици и се нареждат върху хартия за печене.
-
На всяка сладка се слоага ядка от шамфъстък.
-
Пече се в предварително загрята фурна на 180 ºС за 20 минути.
Снимката е илюстративна