Начало > Десерти > Тиквени сладки с шамфъстък

Тиквени сладки с шамфъстък

Тиквени сладки с шамфъстък
30
x12
1
30
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява със содата, солта, с бакпулвера, канелата, и карамфила.

  2. В голяма купа се смесват маслото и захарта. Разбива се с миксер до получаване на гладък крем.

  3. Постепенно се добавят яйцето, ванилията и пюрето от тиква (сварена или изпечена тиква със захар, размачкана с вилица).

  4. Добавя се сухата смес с брашното при непрекъснато бъркане.

  5. С помощта на супена лъжица се оформят топчици и се нареждат върху хартия за печене.

  6. На всяка сладка се слоага ядка от шамфъстък.

  7. Пече се в предварително загрята фурна на 180 ºС за 20 минути.

    Снимката е илюстративна

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?