Начало > Тестени > Тестени рулца със сирене

Тестени рулца със сирене

Тестени рулца със сирене|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

  • 30 г жива мая
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 бр. яйчен белтък
  • 1 бр. яйчен жълтък
  • 2 ч.л. масло
  • 6 ч.ч. брашно тип 500
  • 2 ч.л. краве кисело мляко
  • 1 ч.ч. сирене краве
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 1 с.л. маково семе

Начин на приготвяне

  1. Вкупа се поставят хладката вода, захарта и маята. Разбъркват се добре, така че захарта и маята да се разтворят.

  2. Добавят се солта, яйчения белтък, ¼ ч.ч. олио и брашното. Замесва се еластично тесто.

  3. Тестото се завива и се оставя на топло за два часа, да стегне.

  4. След като е готово, тестото се отвива и се удря няколко пъти в плота, за да излезе въздуха.

  5. Разточва се върху набрашнена повърхност.

  6. Повърхността на тестото се намазнява с маслото. ПОтгоре се поръсва с натрошеното сирене.

  7. Завива се на стегнато руло, след което се нарязва на парчета. Крайчетата се притискат с ръце.

  8. Готовите рулца се поставят в тава и се оставят за 1-2 часа да втасат отново.

  9. Фурната се затопля на 200 градуса.

  10. Яйчения жълтък се смесва и киселото мляко. Рулцата се намазват и се поръсват със семена от мак.

  11. Пекат се за 12 – 15 минути, след това фурната се намаля на 180 градуса и се пекат още 8 – 10 минути.

  12. След като се извадят от фурната, рулцата се покриват с чиста кърпа, за да станат мекички.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?