Тестени рулца със сирене



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Вкупа се поставят хладката вода, захарта и маята. Разбъркват се добре, така че захарта и маята да се разтворят.
-
Добавят се солта, яйчения белтък, ¼ ч.ч. олио и брашното. Замесва се еластично тесто.
-
Тестото се завива и се оставя на топло за два часа, да стегне.
-
След като е готово, тестото се отвива и се удря няколко пъти в плота, за да излезе въздуха.
-
Разточва се върху набрашнена повърхност.
-
Повърхността на тестото се намазнява с маслото. ПОтгоре се поръсва с натрошеното сирене.
-
Завива се на стегнато руло, след което се нарязва на парчета. Крайчетата се притискат с ръце.
-
Готовите рулца се поставят в тава и се оставят за 1-2 часа да втасат отново.
-
Фурната се затопля на 200 градуса.
-
Яйчения жълтък се смесва и киселото мляко. Рулцата се намазват и се поръсват със семена от мак.
-
Пекат се за 12 – 15 минути, след това фурната се намаля на 180 градуса и се пекат още 8 – 10 минути.
-
След като се извадят от фурната, рулцата се покриват с чиста кърпа, за да станат мекички.