Телешко с бамя
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г телешко филе
- 500 г бамя
- 1 гл. лук кромид стар
- 6 с.л. олио
- 3 бр. домати
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 стр. магданоз пресен
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва и се задушава с лука.
-
Прибавят се мазнината и пипера, посолява се и се залива с 2 чаши топла вода. Вари се на тих огън.
-
Дръжките на бамята се отрязват. Слага се в студена вода с 1 лъжичка сол и 3 с.л. оцет. След 30 минути се отцежда и се прибавя към полусвареното месо. Натиска се леко с лъжица, за да се покрие със сос.
-
За да не се разкъса бамята, ястието не се бърка.
-
След около 30 минути се прибавят доматите, обелени и нарязани на ситно. Ястието трябва да остане почти на мазнина.
-
Преди да се сервира, се поръсва с магданоз.