Начало > Основни ястия > Телешко с бамя

Телешко с бамя

Телешко с бамя|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 600 г телешко филе
  • 500 г бамя
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 6 с.л. олио
  • 3 бр. домати
  • 1 с.л. брашно тип 500
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 стр. магданоз пресен
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва и се задушава с лука.

  2. Прибавят се мазнината и пипера, посолява се и се залива с 2 чаши топла вода. Вари се на тих огън.

  3. Дръжките на бамята се отрязват. Слага се в студена вода с 1 лъжичка сол и 3 с.л. оцет. След 30 минути се отцежда и се прибавя към полусвареното месо. Натиска се леко с лъжица, за да се покрие със сос.

  4. За да не се разкъса бамята, ястието не се бърка.

  5. След около 30 минути се прибавят доматите, обелени и нарязани на ситно. Ястието трябва да остане почти на мазнина.

  6. Преди да се сервира, се поръсва с магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?