Начало > Основни ястия > Телешки пържоли във вино

Телешки пържоли във вино

Телешки пържоли във вино|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. нишесте
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 ч.л. сол
  • 2 бр. дафинов лист
  • 1.50 кг телешки пържоли
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 1 гл. чесън стар
  • 700 мл вино червено

Начин на приготвяне

  1. Взима се цяло парче месо, поръсва се със сол и се запържва от всички страни.

  2. Добавят се чесъна и нарязания лук и се задушават.

  3. Изсипват се виното и подправките. Изчаква се да изври алкохолът и тогава се слага капак. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато месото омекне.

  4. Соса се сгъстява с разтвореното в студена вода нишесте.

  5. Ястието може да се приготви в глинен съд във фурната.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?