Телешки пържоли във вино
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. нишесте
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. сол
- 2 бр. дафинов лист
- 1.50 кг телешки пържоли
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 гл. чесън стар
- 700 мл вино червено
Начин на приготвяне
-
Взима се цяло парче месо, поръсва се със сол и се запържва от всички страни.
-
Добавят се чесъна и нарязания лук и се задушават.
-
Изсипват се виното и подправките. Изчаква се да изври алкохолът и тогава се слага капак. Ястието се оставя да ври на тих огън, докато месото омекне.
-
Соса се сгъстява с разтвореното в студена вода нишесте.
-
Ястието може да се приготви в глинен съд във фурната.