Телешки джолан със зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. масло
- 3 с.л. олио
- 6 стр. магданоз пресен
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 600 г картофи
- 4 бр. моркови
- 2 стр. праз лук
- 800 г телешко месо
Начин на приготвяне
-
Телешкия джолан се сварява в тенджера под налягане. Изважда се и се нарязва на порции.
-
Сваряват се обелените и нарязани на кубчета картофи. Намачкват се и се добавя маслото.
-
Запържват се нарязаните на кръгчета праз и моркови, добавя се телешкия джолан и малко от бульона. Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
-
Прави се канапе от картофите и месото и зеленчуците се слагат отгоре.