Начало > Основни ястия > Свинско с ябълки

Свинско с ябълки

Свинско с ябълки
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Свинското месо (врат или филе) се измива и подсушава.

  2. Чесънът се бели и смачква.

  3. Месото се натрива с чесъна, соли се и се овалва хубаво, от всички страни, в брашно.

  4. Свинското се запържва в загрято растително масло, после се прехвърля в тавичка. Поръсва се с кимион и майоран.

  5. В тавата се излива зеленчуковият бульон и се пече 30 мин. в предварително загрята фурна на 180°С.

  6. Лукът се обелва и се нарязва на колелца. Ябълките (добре е да са кисели) се измиват, чистят се от семките и се нарязват на кръгчета.

  7. Лукът и ябълките се слагат при месото (малко се запазват за украса), при нужда се долива още малко бульон и се пече още 30-40 мин.

  8. След като е готово, месото се изважда, прехвърля се в чиния и се увива във фолио.

  9. Сосът и зеленчуците, останали в тавата, се претриват през сито, добавя се брашно, малко вода и се кипва. При постоянно бъркане се довежда до сгъстяване.

  10. При сервиране месото се реже на филийки и се полива със соса. Украсява се с колелцата ябълки и лук, предварително леко запържени в олио.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?