Свинското месо (врат или филе) се измива и подсушава.
Чесънът се бели и смачква.
Месото се натрива с чесъна, соли се и се овалва хубаво, от всички страни, в брашно.
Свинското се запържва в загрято растително масло, после се прехвърля в тавичка. Поръсва се с кимион и майоран.
В тавата се излива зеленчуковият бульон и се пече 30 мин. в предварително загрята фурна на 180°С.
Лукът се обелва и се нарязва на колелца. Ябълките (добре е да са кисели) се измиват, чистят се от семките и се нарязват на кръгчета.
Лукът и ябълките се слагат при месото (малко се запазват за украса), при нужда се долива още малко бульон и се пече още 30-40 мин.
След като е готово, месото се изважда, прехвърля се в чиния и се увива във фолио.
Сосът и зеленчуците, останали в тавата, се претриват през сито, добавя се брашно, малко вода и се кипва. При постоянно бъркане се довежда до сгъстяване.
При сервиране месото се реже на филийки и се полива със соса. Украсява се с колелцата ябълки и лук, предварително леко запържени в олио.