Пържолите се начукват. Намазват се с малко червено вино и се поръсвар със сухите подправки: черен пипер и чесън на прах.
Краставичките се нарязват на тънки ивици.
Върху пържолата в средата се поставя лист бекон и отгоре няколко ивици кисели краставички и се завива на руло. Закрепва се с клечка за зъби при необходимост. Така се оформят и останалите пържолки.
Ако са големи рулата, могат да се разделят на две.
В тенджера с малко зехтин ролцата се запържват леко от всички страни. Изваждат се и се подреждат в тавичка за печене. Отгоре се поръсват с нарязани чушки.
Покриват се с алуминиево фолио и се поставят в загрята фурна. Пекат се около 15-20 минути.
При поднасяне се гарнират с пресен домат и босилек.