Свинско с бекон и кисели краставички
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 фил. бекон
- 1 ч.л. зехтин
- 1 стр. босилек
- 1 бр. домати
- 2 бр. чушки чорбаджийски
- 4 бр. кисели краставички
- 1 к.л. чесън на прах
- 10 мл вино червено
- 1 щипка черен пипер млян
- 4 бр. свински пържоли
Начин на приготвяне
-
Пържолите се начукват. Намазват се с малко червено вино и се поръсвар със сухите подправки: черен пипер и чесън на прах.
-
Краставичките се нарязват на тънки ивици.
-
Върху пържолата в средата се поставя лист бекон и отгоре няколко ивици кисели краставички и се завива на руло. Закрепва се с клечка за зъби при необходимост. Така се оформят и останалите пържолки.
-
Ако са големи рулата, могат да се разделят на две.
-
В тенджера с малко зехтин ролцата се запържват леко от всички страни. Изваждат се и се подреждат в тавичка за печене. Отгоре се поръсват с нарязани чушки.
-
Покриват се с алуминиево фолио и се поставят в загрята фурна. Пекат се около 15-20 минути.
-
При поднасяне се гарнират с пресен домат и босилек.