Месото се нарязва на хапки и се залива с вода. Пиставя се на котлона и след като заври, се отстранява пяната. Вари се до готовност.
След това месото се маха с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене се запазва.
Моркова се измива и настъргва или нарязва, чушките, лука и гъбите се измиват и нарязват. Зеленчуците се поставят в дълбок тиган и се задушават в мазнина, докато омекнат.
След това се добавя ориза и се пържи, докато стане прозрачен. После се добавя бульон от варенето на месото и се прибавят подправките.
Ястието се оставя на котлона, докато оризът напълно поеме течността.
След като е готово се добавя свинското месо и се разбърква.
По желание преди сервиране се поръсва с малко ситно нарязан магданоз.