Начало > Основни ястия > Свинско филе с шалот и бренди Арманяк

Свинско филе с шалот и бренди Арманяк

Свинско филе с шалот и бренди Арманяк|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука се обелва и се нарязва много на ситно. Запържва се със 100 г краве масло.

  2. Добавят се 3 с.л. бренди Арманяк, на тънка струйка се сипва сметаната и соса се оставя да къкри, докато стане гъст и гладък. Захлупва се и се оставя настрана.

  3. Филетата се поръсват със сол и пипер, и се запържват в останалото масло.

  4. Добавя се малко мащерка, захлупват се и се задушават за 12 минути. Обръщат се на 6-та минута. 

  5. Когато филетата са готови, се увиват с фолио.

  6. От тигана се обира излишната мазнина от месото и се сипват 3 с.л. арманяк, добавя се лучения сос, сгорещява се, доовкусява се и се слага още малко мащерка.

  7. Месото се нарязва на филийки и се сервира в затоплено блюдо със соса. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?