Свински пържоли с гъби



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 градуса.
-
Маслото се разтапя в голям тиган на средна температура. Добавя се чесън и се запържва леко за аромат.
-
Пържолите се овкусяват със солта и пипера, след което се изпържват до златисто и от двете страни, около 3 минути на страна.
-
Месото се премества в тава.
-
Гъбите се слагат в тигана, където е запържено месото и чесъна. Слага се телешкия бульон и се оставя да заври.
-
Всичко се изсипва върху месото в тавата. Покрива се с алуминиево фолио.
-
Пече се за 45 минути в предварително загрятата фурна. След това фолиото се маха и продължава да се пече още 15 минути.
-
За приготвянето на соса водата и царевичното нишесте се разбъркват заедно. Оставя се на котлона, за да се сгъсти за около 2 минути.
-
Соса се изсипва върху месото и се сервира.