Начало > Основни ястия > Свински пържоли с гъби

Свински пържоли с гъби

Свински пържоли с гъби|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. масло
  • 1 ск. чесън стар
  • 6 бр. свински пържоли
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 1 бр. бульон телешки кубче
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. вода
  • 250 г сушени гъби

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 175 градуса.

  2. Маслото се разтапя в голям тиган на средна температура. Добавя се чесън и се запържва леко за аромат.

  3. Пържолите се овкусяват със солта и пипера, след което се изпържват до златисто и от двете страни, около 3 минути на страна.

  4. Месото се премества в тава.

  5. Гъбите се слагат в тигана, където е запържено месото и чесъна. Слага се телешкия бульон и се оставя да заври.

  6. Всичко се изсипва върху месото в тавата. Покрива се с алуминиево фолио.

  7. Пече се  за 45 минути в предварително загрятата фурна. След това фолиото се маха и продължава да се пече още 15 минути.

  8. За приготвянето на соса водата и царевичното нишесте се разбъркват заедно. Оставя се на котлона, за да се сгъсти за около 2 минути.

  9. Соса се изсипва върху месото и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?