Свински котлети с алабаш
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. свински котлети
- 4 гл. алабаш
- 3 гл. лук кромид стар
- 75 г бекон
- 50 г краве масло
- 250 мл сметана течна
- 2 с.л. червен пипер
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Алабаша се обелва и измива. Главите се срязват на половина и после на резени.
-
Лука се обелва и нарязва на ситно.
-
Сгорещява се масло и бекона се запържва, след това се слага лука и накрая алабаша.
-
Сипват се сметаната, червения пипер, солта и черен пипер. Оставя се да покъкри за 10-12 минути.
-
Месото се подправят с черен пипер и се изпичат на скара по 6-8 минути от всяка страна.
-
Котлетите се сервират със сместа с алабаша и с варени картофи.