Свински котлет с песто
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Свински котлет с песто|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4104.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Котлетите се посоляват и се запичат на тиган без мазнина, докато променят цвета си. Не трябва да се препичат.
-
Целите гъби се задушават с маслото и сол на вкус.
-
Нишестето се разтваря със 100 мл. вода и се добавя към гъбите. Оставя се да поври 5 мин.
-
За приготвянето на пестото в блендера се смилат босилека, зехтина, чесъна и солта. Може да се използва и готово песто.
-
Горещите пържоли се покриват с песто, гарнират се с гъбите и се поднасят топли.