Начало > Супи > Супа от тиквички с прошуто и пармезан

Супа от тиквички с прошуто и пармезан

Супа от тиквички с прошуто и пармезан
40
x2
2
40
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В около 1,5 л вряща вода се слагат олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на едри парчета. 

  2. Когато тиквичките и лукът се сварят, тенджерата се сваля от котлона. 

  3. В отделен съд се разбива яйцето и с бъркане бавно към него се прибавя по малко от течността на супата (около 1/3 от нея). 

  4. Получената смес се изсипва обратно при зеленчуците с бъркане. Добавя се ситно нарязаният копър. 

  5. Преди сервиране супата се оставя да престои около 10 минути.

  6. Гарнира се с прошутото и настъргания пармезан и се сервира. 

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък