Начало > Супи > Супа от тиква с бекон

Супа от тиква с бекон

Супа от тиква с бекон|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бекона се запържва леко. Изважда се и се оставя да се отцеди.

  2. Слага се 1 с.л. от образувала се мазнина и лука се запържва за 2 минути.

  3. Изчистената и нарязана тиква се слага във водата, оставя се да заври и котлона се намаля, за да къкри. Вари се докато тиквата омекне съвсем.

  4. Докато супата се вари, крутоните се задушават леко в мазнината от бекона, ако не е достатъчно може да се сложи още малко. Овкусяват се със сол и пипер.

  5. Супата се пасира до гладка консистенция и леко се охлажда.

  6. Сервира се в купички, поръсени с бекона и крутоните всяка. Гарнира се с листа мащерка.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?